streda 19. júna 2013

Ako zaručene vyhrať loto

Stávkovanie obľubuje čím ďalej, tým viac Slovákov. Je to činnosť jednoduchá, nevyžadujúca ťažkú námahu ani rozmýšľanie, či už podáte tiket cez internet alebo na pošte. V nasledujúcom článku si priblížime ako tipovať tak, aby bol človek v pluse. Sám som to odskúšal na sebe a preto viem, že to funguje. Je to návod ako zaručene ušetriť veľa peňazí. Nesmiete to však robiť ako väčšina.

Populárny spôsob ako sa stať bohatý
Vypíšem lístok, podám svoje šťastné čísla, najlepšie tam, kde je vypísaný najväčší jackpot. Scenár ako z holywoodskeho filmu. Zdediť obrovský majetok od vzdialeného bohatého strýka, vykradnúť banku, dobre sa vydať - oženiť, stať sa hviezdou v show-businesse to sú cesty k bohatstvu, ktorými nás kŕmi tento svet. Drvivá väčšina ľudí hľadá skratku. Tá však neexistuje. Pretože skutočné bohatstvo nie je len o peniazoch, šťastie si človek vypracuje tým, že postupne napĺňa hodnotné ideály. Viac ako 90% ľudí, ktorí dokázali vyhrať v tipovaní obrovské peniaze sú o niekoľko rokov stroskotané trosky, žijú na ulici a ľutujú deň, kedy podali svoj tiket.
Len si to predstavte - žijete bez extra peňazí, finančná gramotnosť je veľká neznáma, plat 700€ v čistom a zrazu to príde. Zo dňa na deň máte 7 000 000€. Prvý pocit je skvelý, niečo darujete, niečo pekné kúpite, tí "rozumní" začnú investovať, aj keď to s takými číslami nikdy nerobili. Začnú sa Vám ozývať rôzni zvláštni ľudia, potrebujete zrazu právnikov, správcov, ekonómov. Skúsenosti sú minimálne, peňažná hotovosť zdá sa neobmedzená. O pár rokov krach.

Hra čísel
Teraz to už môžem povedať. Loto vždy niekto vyhrá. Vždy vyhrá firma, ktorá to prevádzkuje. Nie sú tu na to, aby plnili Vaše sny. Sú tu len kvôli zisku. Jednoduchá matematika, kedy ťahám čísla, využijem štatistiku a keď podajú ľudia milión tiketov, jedna desatina, možno aj menej pôjde na výhry. Ak si poviete, prečo by ste nemali byť vy ten, kto vyhrá, prečítajte si znova predchádzajúci odstavec. Štatistika Tipos-u uvádza za prvý kvartál roku 2012 sumu 89,6 mil. eur v kolónke zisk. Kto teda vyhral Vaše loto?

Ako podávať úspešne
Je to jednoduché. Vezmi každý deň 1€, napíš si šťastné čísla a čakaj. To euro neodnes do Tiposu, lebo sa budeš podieľať na tých 89 000 000 eurách, ktoré sú tam ako výhry, len ho rozumne odlož. Žiadne fondy, akcie, dlhopisy, stále opatrne. Ak nevyhráš, máš každý mesiac 30€, po roku 367,90€, po desiatich rokoch výhru 4432€*. To je výhra, ktorá Ti patrí. Za to, že si nepodal. A ak náhodou vytiahnu Tvoje čísla, prečítaj si príbeh Michaela Carrolla a tisícov ďalších "šťastlivcov", ktorým sa to stalo a ostali na ulici. Míňaj svoje peniaze na aktíva, podnikaj, ak máš rád risk. Pritom vybuduješ aj seba, svoje vlastnosti - schopnosť predať, budovať vzťahy, líderstvo, zažiješ neúspech a posunieš sa ďalej. A že ti nejde o peniaze? Tak neverím, že podávaš loto len zo zábavy.

Najlepší spôsob ako loto podať je nepodať ho. Ostanete tak v pluse a nepodľahnete falošnej vidine ľahkého zbohatnutia. Je to spôsob, ktorý mám v praxi odskúšaný a funguje:)
Ak však máte iný názor, veľmi rád ho uvítam v diskusii alebo na orosmiroslav@gmail (dot) com.



*pri 4% p.a. úroku

Miroslav Oros, orosmiroslav@gmail.com, 0918883224
Prihlásiť sa na odber emailov

9 komentárov:

  1. Skoro úplný súhlas, určite súhlasím s netipovaním Lota a pod. ;-)
    Až na maličkosti aj s ostatným..., ale
    a)keď rok má 365 dní, ako získam 367,90 € ?
    b)za 10 rokov by som mal mať 365x10 + 3 €
    c) ktorá banka dáva 4%? ročne? ;-)
    Vlado

    OdpovedaťOdstrániť
  2. a.) Je to tym urokom, ak to spravne clovek ulozi
    b.) Za 10 rokov tam bude zlozenym urocenim podstatne viac
    c.) Napriklad 4%, to clovek vie na garantovanych produktoch ziskat. Urcite suhlasim, ze na beznom ucte sa to neda. Ak chcete konkretnejsiu odpoved, napiste na orosmiroslav@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ...a kde je v príspevku zmienka o tom, že to treba "dobre uložiť" ;-)
    367,90 : 365 = 1,0078
    takže úroková miera 0,78% p.a. ;-)
    To určite nie je dobre uložené ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V prvom rade dakujem za prispevok a jednym dychom dodam, ze to nie je spravny vypocet.
      Nemozte pocitat 367,9:365 pretoze tie peniaze tam nelezia na zaciatku roka do konca roka. Idu tam denne, kazdy den 1 euro. To sa nepocita cez jednoduche urocenie jednorazoveho vkladu, ale cez pravidelne vklady, napriklad:
      http://ekonomika.sme.sk/kalkulacky/sporenie-urok-z-pravidelneho-sporenia.php?vynos=367%2C90&splatka=1%2C00&rok=1&interval=365&typ=pred
      Cize ten urok je okolo 3%, co sa uz da.

      Zmienka tam je, posledny odstavec "len ho rozumne odlož."
      (cely cas hovorime o garantovanych urokoch, opatrnych sporeniach)

      Odstrániť
  4. :-)
    áno, súhlas...
    bol to pokus, či sa mi to "prepečie", a neprepieklo ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. za 10 rokov 4400 eur to mozu len Slovaci taketo pocty riesit za 10 rokov mozes byt 100000000 x po smrti a zivot ti utecie setrit je najvecsia debilita na svete lebo tu sa neda nestrit cele tisice na slovensku si setrai a hovno maju setrit mozu tak v Nemecku s 8000 platov a pri tych nakladoch co maju tam ani to nie .

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vo všetkom čo píšete máte pravdu. Aj napriek tomu tu však existujú ľudia, ktorí to dokážu. Legálne a čestne.

      Odstrániť
  6. Za 10 rokov tie peniaze nebudú mať hodnotu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je pravda, že peniaze požiera inflácia. Riešením však nie je stávkovať, pretože aj výhra v lotte podlieha inflácii. A podlieha aj ľudskej nevedomosti a tá vie zničiť viac hodnôt ako inflácia. Ak človek rýchlo zarobí, rýchlo stratí.

      Odstrániť