utorok 11. októbra 2016

Oklamaní pyramídou

Zastavil som sa na krátku reč so známym. Pýtam sa, čomu sa venuje. Má vraj rozbehnutých niekoľko projektov. Taký mix: Kairos, Recyclix, Dexcar, Mercury, WSM, SkyWay. Napadlo mi, že asi chcel rozložiť riziko. Podobného som stretol v deväťdesiatych rokoch, rozložil si investície medzi Drukos, Horizont a BMG. Predpokladal, že naraz všetky nemôžu skončiť. Stalo sa, prišiel o peniaze.

Po krátkom rozhovore prichádzame na to, že ide o Ponziho systém. Ponziho metóda je podvodná schéma, kde je za krátky čas sľúbený vysoký zisk. Ten však nie je skutočný, ale vyplatený z vkladov nových členov. Napríklad firma ľubovoľným spôsobom (možno) obchoduje s tvojim kapitálom. K napísaniu tohto článku ma podnietilo veľké množstvo ľudí, ktorí sa do týchto obchodných systémov pustili.

O čosi viac ma prekvapuje to, že mnohí ľudia vedia, že to je Ponzi. Povedia len:

"Mne to nevadí, ja na tom chcem zarobiť a teraz to ide."
"Veď všade je riziko."
"Áno, viem, že tí ľudia, ktorí vstúpia neskôr, neuvidia svoje peniaze."
"Veď nikde nie sú peniaze v bezpečí."
"Musím pozerať hlavne na seba."
"Teraz keď mi to zarába, tak to musím využiť."
"Ja už som v pluse, rýchlo som to vybral."

To fakt?


Neverím, že si si vypol zdravý úsudok a svedomie. Keď vkladáš peniaze a nevieš, že ide o Ponziho schému, tak sa nič nedeje, je takých mnoho. Chápem, môže sa to stať. Ak to však robíš len kvôli zisku a vieš, že ide o podvod (áno, Ponziho schéma je podvod), tak čítaj ďalej.
Nadávaš na podvodníkov s DPH? Že iní rozkradli eurofondy? Čo tak predávať LSD deťom v škole? Tak ak ti morálne nie je jedno, čo sa deje, tak nepodporuj "projekty", ktoré nakoniec okradnú ľudí. Pretože to, že Ty na tom zarobíš je dosť málo.

Nie je to otázka rizika, ale charakteru


Chápem aj to, že keď čítaš tento článok a popri tom máš v byte 3 zapnuté počítače, aby fungoval Kairos, čakáš kedy ti nad hlavou Skyway postaví električku a za každou plastovou fľašou vidíš 858% ročný výnos, lebo oni naozaj recyklujú, tak sa možno na mňa hneváš. Je to v poriadku, mne tiež nie je sympatické, že niekto šíri Ponziho. Keď počúvaš motivačnú hudbu a tvoj obľúbený interpret "zaspieva", že si máš ísť za svojim cieľom, bez ohľadu na to, čo hovoria iní, tak ver tomu, že nemyslel mňa. Za úspechom je viac ako sedenie za počítačom a výnosy na úrovni nebankoviek. Lebo tie peniaze, ktoré opustia Ponziho systém smerom k tebe sú peniaze, ktoré niekomu ukradli a tebe z toho dali časť. Povieš si, veď nekradnem ja... Ani tie drogy pre školákov nevyrobí ten, kto ich predá.

Stačí, že to šíriš a odporúčaš.

Pretože existuje rozdiel medzi rizikom, hazardom a podvodom. 

V zásade, celý článok je môj názor. Myslím si, že to je otázka na charakter.

Keď však takto zachránim aspoň jedného oklamaného zákazníka, tak sa dnes oplatilo písať.

Chcem sa prihlásiť na odber emailov


Zdroje, z ktorých sa čerpali informácie pre blog: 
Ponzi podľa Hosporárskych novín
Kairos - upozornenie Slovenskej Obchodnej Inšpekcie +fakty
HYIP
WSM AKTUALIZÁCIA - Majiteľ WSMZadržanie majetku WSM
Recyclix aktualizácia - Recyclix 2. (chlapík celú dobu tvrdí, že to je podvod, potom Vás vyzve na registráciu)
Dexcar
CCN carbon credit (už ukončená činnosť, ostali oči pre plač)
(Spoločnosť Mercury v čase písania článku už údajne nevypláca prostriedky podľa sľubov- doplnené info)
WSM - aktualizácia 23.3.2017
http://www.info.cz/cesko/policie-zadrzela-nejzahadnejsiho-ceskeho-miliardare-a-hokejoveho-sponzora-6693.html

29 komentárov:

  1. Zdravím, zaujimalo by ma čím sa živite, okrem toho čo vypisujete na svoje "blogy". Bude to zaujímať určite viac ľudí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zdravím, ďakujem za otázku.
      Blog nie je zárobková činnosť, slúži skôr ako PR aktivita. Venujem sa 12 rokov financiám, problematike úverov, investovaniu a poisteniu. Odkrývame ľuďom skryté poplatky, robíme vzdelávanie, znižujeme náklady na úveroch.

      Tretí rok nám fungujú lokálne košické školenia. http://www.cashmon.sk/ako-vydrbat-so-systemom-rozhovor-s-lektorom-a-spoluautorom/

      Ak by to stále bolo málo prehľadné, všetky aktivity zverejňujem na https://www.facebook.com/orosmiroslav
      :)

      Odstrániť
  2. Kairos Technologies je reálna, fungujúca spoločnosť, ktorá prosperuje a vyvíja (konkrétne software a hardware produkty) :) pre tých neznalých (vrátane pána blogera), odporúčam navštíviť stretnutia, ktoré sa konajú cca každy mesiac už skoro v každom väčšom meste.
    Keby mal pán bloger- autor tohto plnohodnotného článku správne informácie, určite by bol tento "príspevok" napísaný inak.
    Som súčasťou tohto projektu, nikoho neokrádam a som rád že som súčasťou nového zloženého zabezpečeného cloudu.
    K ostatným veciam sa nevyjadrujem, pretože s tým nemám osobné skúsenosti, tak ako pán bloger nemá skúsenosti so spoločnosťou Kairos Technologies, preto ukážem svoj charakter a nebudem sa hrať na blogera :D .,?

    p.s.: keby ste radšej riešili to čo sa deje na Slovensku, nie tu "hejtovali" niečo o čom máte skoro nulové, alebo mylné informácie...

    p.s.2: odporúčam si naštudovať čo je mlm marketing, "pyramída" a ponziho schéma ;)

    p.s.3: zistite si aj klientov spoločnosti Kairos Technologies, kt využívajú ich produkty a služby!

    pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár.
      Skúsim k firme Kairos. Samozrejme, školenie musí byť vysoko motivačné. Osobná skúsenosť s firmou Kairos je aj u "pána blogera".
      Takmer rok sa pokúšam uložiť dáta na cloude firmy. Teda to, čo Kairos tvrdí, že robí. Písal som do niekoľkých krajín, oficiálnou cestou, aj tam, kde ma doporučili riaditelia. Viem doložiť komunikáciu. Vždy som dostal odpoveď, že si môžem kúpiť balíček. Nikdy som nedostal cenovú ponuku pre firmu. Túto službu som skutočne potreboval pre veľkú organizáciu, čiže zaujímavého klienta.
      Neostáva mi nič iné, len sa nahlas pýtať, či túto službu Kairos poskytuje.
      P.S.2: V texte je odkaz na vysvetlenie Ponziho schémy
      P.S.3: Osobne sa poznám s viacerými, už mi aj niektorí povedali, že vedia, že to skončí, ale oni chcú na tom teraz rýchlo zarobiť a je im jedno, že je to podvod.
      Pekný deň :)

      Odstrániť
    2. "p.s.3: zistite si aj klientov spoločnosti Kairos Technologies, kt využívajú ich produkty a služby!" - Kairos nema ziadnych klientov...o tom je cely podvod - prerozdelovanie penazi investorov.......tod vse...realne firma nerobi vobec nic................okrem skoleni a okradania :D :D :D

      Odstrániť
    3. Tak co ten Kairos? Stale je to fungujuca a rozvijajuca sa spolocnost? 🙂

      Odstrániť
    4. Tak prečo Kairos nevypláca ???? sľúbené provízie ??

      Odstrániť
    5. Zdravim.V akom stave dnes kairos?Mne neprisli pladby za posledne 3mesiace..Ak ste aktivny v kairose potreboval by som poradit.Seriozne...odpoved na email miroslavbreznan@gmail.com

      Odstrániť
    6. Pořád je to s podvody tohoto typu stejné...
      Lidé vášnivě věří nesmyslům, propagují je, odmítají vidět pravdu (protože "pozitivní motivace")... a najednou se to celé "pokazí" - či spíš posere a podvod přestane vyplácet, protože počet nově nabíraných členů "neuživí" ty pod sebou.

      Je tu někdo, kdo viděl jediného firemního zákazníka Kairosu? Kdo si prohlédl vyhrazené úložiště pro cloud a zahlédl v něm něco jiného než prázdno?
      A to nejlepší na konec... Je tu někdo, komu v posledních měsících Kairos vyplácí "nájem" a "bonusy za marketing"?

      Odstrániť
  3. Zdravim.
    P.Oros , tesim sa z vasho clanku. Vyborne napisane a vysvetlene.
    Konecne nech ludia otvoria oci...
    Pozdravujem

    OdpovedaťOdstrániť
  4. p. anonym, čas ukáže, že mal Miro pravdu...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mirko zdravim Ta ! Hore si hodil do jedneho vreca aj Skyway. Mas ohladom toho aj nejaky samostatny clanok ? Rad by som do problematiky Skyway vniesol svoj pohlad a znalosti, kedze sa mu venujem do hlbky uz nejaky cas a myslim si, ze nie je spravne hadzat ho do vreca ku ostatnym projektom. Preto Ta uz teraz ziadam aby si Skyway z tohto vreca nateraz odstranil, ak uznavas princip prezumpcie neviny a potom ako zareagujem zvazis ci ho tam vratis. Dakujem za odpoved. Dominik Vargovcak

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj Niko, dakujem za komentar.
      SkyWay je urobeny velmi sofistikovane. Pridam tri linky, jeden je registracia SkyWay v United Kingdom, kde pisu, ze je spolocnost zrusena.
      https://beta.companieshouse.gov.uk/company/08745295

      Dalsie zaujimave informacie:
      Švédska finančná inšpekcia vedie zoznam podozrivých spoločností:
      Medzi inými tiež EUROASIAN RAIL SKYWAY SYSTEMS LTD

      Finansinspektionen is Sweden's financial supervisory authority. Our role is to promote stability and efficiency in the financial system as well as to ensure an effective consumer protection. We authorise, supervise and monitor all companies operating in Swedish financial markets. Finansinspektionen is accountable to the Ministry of Finance.
      http://www.fi.se/Folder-EN/Startpage/Register/Investor-alerts/A-list-of-all-investor-alerts/?query=E

      Lotyšská banka varuje investorov pred spoločnosťou EUROASIAN RAIL SKYWAY SYSTEMS LTD:

      FSMA - Warnings - Euroasian Rail Skyway Systems Ltd
      http://www.fsma.be/~/media/Files/press/2014/09/2014-09-18_euroasianrailskywaysystems.ashx?la=nl

      Stacia mi tri argumenty - register spolocnosti UK, lotysska banka a svedska financna inspekcia - na to, aby som sa domnieval, ze to medzi pyramidy patri. Je to moj nazor, kazdy nech si vytvori svoj vlastny.

      Odstrániť
  6. Přeji Vám hezký den a připojuji sem jednu recenzi na SKY WAY. (ABY JSTE MĚLI KONKRÉTNÍ INFORMACE jaké jsem dostal-nedostal já)

    Včera jsem byl na přednášce o systému SKY WAY - nastudoval jsem si odkazy a videa z internetu a taky odkazy z Vašeho blogu z čehož je nejpraktičtější, aby si člověk sám odpověděl na těchto patnáct otázek a sám zjistí výsledné skóre.

    1. Sledujte, odkud se berou peníze na výplaty
    2. Nabízené služby a produkty neexistují a nebo nejsou dostupné
    3. Je požadována vstupní investice či vklad, který neodpovídá získané protihodnotě
    4. Slib podezřele vysokého zisku za (skoro) žádnou práci
    5. Vaše do podniku “přidaná hodnota” neodpovídá vypláceným odměnám
    6. Nabízený produkt není trhem požadován, nebo je jeho cena nepřiměřeně vysoká vzhledem k jeho kvalitě
    7. Odměny se počítají podle počtu a vkladu vámi přivedených dalších společníků, ne ze spotřeby (nákupů) koncových zákazníků
    8. Vstup do příležitosti a nákup pod tlakem
    9. Chybějící informace o vlastníkovi firmy
    10. Reputace propagátorů firmy
    11. Cenzura
    12. Varování státních orgánů a vyšetřování
    13. Potíže s bankami a peněženkami
    14. Vklad peněz v hotovosti do rukou upline
    15. Technické potíže, hackeři

    Potom se stačí podívat na definici Ponziho systému - co je podvod a napasuje si to na informace co dostane od školitelů SKY WAY.
    O co ve SKY WAY jde? Jde o to, aby se vymyslela jakási nová ekologická, rychlá technologie - tedy se i prakticky odzkoušela a uvedla do provozu a já bych ji měl sponzorovat jako lidumil a nadšenec, nebo bych z toho měl mít peníze? A kdy u normálního podnikání člověk dosáhne zisku? Ať se na mě nikdo ve SKY WAY nezlobí, ale "električka" jedoucí po kolech na kolejnicích z jäcklu vyplněným předpjatým betonem, na pilířích ve (až) sto metrech nad zemí, s podpěrami (až) sto metrů od sebe, je naprostá hovadina. Všechno ostatní naprojektované, jsou městské električky, kde jaksi není dost dobře jasné jak bude taková věc vypadat a co se prakticky bude dát provést - všechno to jsou vizualizace a teoretické výpočty, protože když se člověk ptá na další a další detaily, tak se to prostě neví a prakticky se zjistí, že to je třeba špatná cesta, protože je buď neproveditelná, nebo extrémně drahá.
    Takto nějak vypadá příhradový vazník:
    "Stavění mostů jako hra? Bridge Constructor pro mobily je skvělá zábava"
    Může si to každý vyzkoušet. Podle mě se v této hře hezky navrhuje most z ocelové konstrukce a podle mě ani z ničeho jiného se nedá v současné době kolejová dráha vyrobit. Super jsou i vizualizace SKY WAY města budoucnosti - je to úplně stejné jako StarTrek (třeba za 300let). Musí za každou cenu vypadat divně, aby to bylo zajímavé? Na stavbu velkého rodinného domu stačí slaměné balíky za deset ticích korun, které se vyskládají do dřevěné konstrukce. Omítne se to hlínou a je dům za tři sta tisíc hotový. Je ekologický a vydrží třeba sto let a je prakticky hned postavený. Takto je u SKY WAY výmysl hned, ale praktická realizace je ten prakticky největší problém, protože papír na výpočty a vizualizace snese všechno.
    Toto byla technická věc, kterou jsem probíral a hned vzápětí navazoval bod jedna z patnácti otázek.
    Kde se bere zisk už teď, když se nic nepostavilo, kde by se svezl zákazník a zaplatil jízdné. Takže z čeho se už teď vyplácí peníze??? Až 4. člověk na telefonu na hlasitý odposlech mi řekl, že 50% jde do Ruska a 50% se dělí mezi podílníky. Jako není toto krásný příklad Ponziho schématu? Peníze skutečně do roku 2015 chodili do sídla v Londýně - nenápadné řadové budovy, kde sídlilo dalších nenápadných 450 firem (jako v jedné kanceláři???). Teď už se firma nejmenuje SKY WAY, ale TRANSNET a sídlí na ostrově v Tichém oceánu. Jako co to je??? Jako to je podvod, ale takový, že je mi z toho zle. Když jsem jim tam říkal, že je to Ponzi - jedna paní, říkala, že určitě ne, druhý pán mluvil z cesty a třetí paní, řekla "No a co?" 4. Člověk potom na telefonu řekl to jak to je a to, že to Ponzi je - tedy: zisky jsou ze vstupů dalších podílníků.

    OdpovedaťOdstrániť


  7. Takže tradááá, jestli máte odvahu, kupte si podíly a sežeňte pod sebe telata co to udělají podobně. Zdůrazňuji, že nejde o žádnou možnost dlouhodobé investice, kdy za 500 ujetých kilometrů zaplatí člověk 8€, ale o krátkodobou možnost vydělat hodně peněz s tím, že hodně lidí ojebu. Podstata tohoto podnikání tedy nebude převážení lidí za třeba 10 až 20 let - co bych čekal, že uvidím první peníze po dvaceti letech, ale podvodem nalákám do systému další a včas podíly a vklad vyberu - co udělá jako první Anatolij Utinskyi. Jestli to bude za rok, nikdo neví - bude to do té doby, do kdy budou přicházet noví podílníci, a kde se z 50% vkladů Anatolij zašije to taky nikdo nezjistí. Osobně si myslím, že za produktem SKY WAY není on - vědec, ale nějaký finanční "poradce". Podle mě i debilovi musí být jasné, že 100m jäckel s odchylkou 1mm nikdo nesvaří. Nebo jestli je nějaký stroj, který to udělá někde v terénu netuším. A má takovou technologii Rusko? Není to taky tak trochu StartTrek? Trans sibiřskou magistrálu budovali vězni a hromada z nich tam zařvala. Jsou peníze (třeba bilion dolarů) na to, aby projekt prakticky uskutečnil? Bude stát potom skutečně lístek na 500Km 8€ a ne 800€ a i kdyby stál jen 8€ je potřeba aby třeba sto lidí za 800€ denně 2x cestovalo 500km? Tak prosím přemýšlejte a kupte si třeba 100 vrtulníků :-) Bude to levnější.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. je zaujímavé čítať o projekte Sky Way....ja osobne som ho cca pol roka ignorovala,pretože som ho pokladala za hudbu ďalekej budúcnosti...projekt,na ktorý sa skladajú ľudia,aby uzrel reálne svetlo sveta...lenže ako v živote býva niekedy svoje názory prehodnotíme a ak sa doplnia fakty a skutočnosť,náš uhol pohľadu sa zmení. Chcela by som sa spýtať pánov čo tak pekne písali o Sky Way či sa niekedy stretli s vrcholovým menežmentom spoločnosti. To ako sa financuje výstavba Eko techno parku,kde okrem iného bolo možné sa ísť pozrieť na to,ako prebieha výstavba prvých úsekov tejto dopravy a následne aj certifikácia tohoto dopravného systému. Každému,kto má záujem vidieť to na vlastné oči doporučujem ísť v júni do Marina Gorki,kde sa intenzívne pracuje na tom,na čo sa ľudia skladajú....takže neviem si predstaviť,že by niekto rozobral budovy,kolajnice a vytuneloval investície....ako je to s účtami a sídlom spoločnosti,bankami a inými finančnými inštitúciami tu nebudem písať....ale poviem vám jedno....ak niekto z vás bol na konferencii a mal možnosť rozprávať s riaditeľmi spoločnosti Sky Way capital,pochopil o akú spoločnosť sa jedná a že sa pracuje už na konkrétnych projektoch...ja osobne som bola na každej konferencii od júla 2016....takže ak máte pochybnosti máte tú istú možnosť a potom si urobte názor.
    Cez víkend 14-15.1.2017 bola veľká konferencia v Tatrách a boli tam investori z cca z 8 krajín,bolo tam do 200 ľudí a aj generálny riaditeľ spoločnosti a dostali sme odpoveď aj na otázky prečo nás banky ignorujú...ak budete chcieť na toto odpoveď čoskoro sa ju dozviete

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý den paní Gabrielo,
      máte pravdu v tom, že SKY WAY je hezký projekt a já bych se do podobné věci určitě zapojil, ale jsou tady asi dvě věci proč ne. V první řadě, když se investuje do výzkumu, je to fajn, ale proč tedy do Ruska nejde 100% vkladu a proč se mají z 50% vkladu krmit ostatní podílníci? To jsou taky výzkumníci co něco dělají? Ne - nedělají nic a berou za to peníze, když přivedou do systému někoho dalšího.
      Druhá věc je ta, že městská električka jedoucí ve vzduchu po kolejích není nic nového a převratného a už i dnes, pokud někdo chce, ať si ji udělá, ale ne tak složitě jako ve SKY WAY, ale třeba tak jak to mají mnoho let v Americe jako klasické koleje na mostní konstrukci. Podívejte se, kde by všude mohlo být vedení nadzemní dráhy ve smyslu SKY WAY, kde je na to místo, kde jsou čtyřproudé silnice a jestli je skutečně rozumné, aby byly na dvojité plné čáře mezi jízdními směry betonové sloupy nesoucí lanovou dráhu SKY WAY. Tady v České republice to asi ani nepůjde - třeba někde v zahraničí, kde jsou v centru města schopni zbourat stávající budovy a postavit tam SKY WAY křižovatku, kterých bude třeba 50, 100 nebo tolik - kolik bude rozvedených cest, ale nebude to rozhodně tak jako tramvaje, nebude to rozhodně tak jednoduché nasednout a vysednout co 500 metrů.
      Tady jsem si něco spočítal:
      http://v.smid.sk/archiv/osobni/html/vztahy/
      Je to fyzika. Mě by zajímalo totiž to, co SKY WAY slibuje co se týče rychlovlaků a teď jen co se týče výzkumu a potřebného "Barandova" Eko techno park. Každý ví, jak jezdí normální rychlík - náš český, jak drncá (prakticky už skoro vůbec?) a jak zrychluje. Řekněme, že SKY WAY bude mít 3x větší zrychlení, co by mohlo být ještě snesitelné a pojede až 500km/h. Tak za sekundu touto rychlostí ujede 138,8 metrů za sekundu a na rychlost 500km/h se bude rozjíždět 8,1 kilometru. Potom by ho mohli nechat 30 sekund pelášit - ujede 4,1 kilometru a zase bude 8,1 kilometru brzdit. Na dráhu je třeba 20 kilometrů. Takže se to postaví, vlak se rozjede a zjistí se, co se stane, když vlak za sekundu urazí na kolech po kolejové dráze 138 metrů. Je možné vyrobit koleje tak, aby na nich vlak neposkakoval? Dnešní koleje se vyrábí pro rychlovlaky až 120 dlouhé. SKY WAY svoje jäckel profily bude mít max 100m. Takže i mě by zajímalo, jak to bude fungovat, protože si to nedokážu představit, kolik milimetrů odchylky kolejí stačí k tomu, aby vlak skákal 10cm nad kolejí při rychlosti 500km/h a byl potom na zemi a jestli skutečná reálná rychlost nebude třeba jen 160km/h - příklad. Proč už teď není certifikace hotová? No asi, že nejde o výzkum, když už v roce 2013 mohlo a mělo něco stát, jenže to by se nesměli peníze rozdělovat a to je podstata toho všeho. Je vědec a výzkum co bych podpořil a potom je Ponziho schema. A jestli mají propagátoři SKY WAY troufalost srovnávat a přirovnávat svůj podvod - business s obchodováním s akciemi firem, kde se skutečně něco vyrábí, co lidi chtějí jako počítač Apple, tak prosím, ale je to něco úplně jiného. Jako samozřejmě přeji SKY WAY, aby svoji certifikaci prodali za 300 miliard dolarů, jenže já se reálně nedožiji toho, abych se kdy svezl a zaplatil jízdné tomu, kdo si tu certifikaci koupí, kdo investuje další biliony dolarů do stavby, která se nikdy v životě nezaplatí a nikdy nic nevydělá, když naše civilizace končí třeba už za??? V roce 2065 to už budou statisticky evropané neplodní - třeba a pod.

      Odstrániť
  9. Tak jsem tak trochu ještě jednou uvažoval a zjistil toto s tím, že zase může člověk, který uvažuje o vstupu do SKY WAY přemýšlet.

    3. dubna 2007 – 574,8 km/h (světový rychlostní rekord pro kolejová vozidla) TGV POS č. 4402 na trati Paříž – Baudrecourt u vesničky Passavant-en-Argonne.

    Takže je možné, upravit klasickou železniční dráhu v dnešní době tak, že klasický vlak jede skutečně velmi rychle. Technologie na úpravu kolejí a výrobu vlaku je a nemusí se vymýšlet a certifikovat.
    Budou tedy koleje z jäcklu s předpjatým betonem fungovat a bude výstavba dráhy třeba 3x levnější? Když se jedná o most v celé své délce? Co třeba u dálnice mosty 3x prodražuje - jako já fakt nevím co si myslet, když se třeba teprve budou vyrábět stroje na výrobu železnice a montážní linky na výrobu vlaku - takže to bude skutečně levnější???

    V roce 2013 mělo SKY WAY v Londýně ve vkladech 123 miliard liber = v dnešním kurzu 151 miliard dolarů. Na výstavbu Eko techno parku a certifikaci je potřeba 280 miliard dolarů a na stejnou částku už jsou nasmlouvané zakázky.
    Proč si tedy Anatoly Yunitskiy nevzal na svůj projekt u banky 129 miliardový úvěr nebo hypotéku? Kdyby svoje Ponziho schema upravil tak, že tedy ať se podílníci dělí ze zisku, ale i ze ztráty - dluhu ať to není jako s.r.o. (společnost s ručením omezeným), ale jako živnostník (který ručí celým svým majetkem) tak potom tradá, v případě neúspěchu banka své peníze + úroky vždy dostane zpět a kterákoliv banka na projekt lunaparku - Barandova - Eko techno parku peníze dá a je jedno jaká je reálná hodnota betonových budov a železa vyplněného betonem, pokresleného papíru nesmysly a obrázky vláčků. Anatoly Yunitskému se reálně nic nestane, když se projekt nedokončí a nikdo si certifikovanou železnici SKY WAY nekoupí. Pokud utopí 10 miliard do budov a železnice bodované kdesi v Rusku, reálná hodnota stavby není 10 miliard, ale sto tisíc a kdoví jestli to, když nebude sloužit k svému účelu, třeba jen hodnota měděného drátu ve zdech. Žádná banka nedá své peníze na to, aby se jí nevrátili a to je podstata toho, proč má SKY WAY "problémy" u bank. Z mého hlediska by tedy asi bylo skutečně vhodné, aby si případné dluhy z neúspěchu podílníci zase hezky podělili s tím, že by bylo zase spravedlivé, aby Anatoly vytáhl peněženku a zaplatil 50% to je z úvěru 64 miliard dolarů + úroky co je spravedlivé.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pane Nespůrku, děkuji velice za zveřejnění vašich zkušeností se Skyway. Sám tento projekt zděšeně sleduji už asi rok a ve snaze zastavit toto šílenství, jsem se účastnil jejich prezentací pro důchodce, psal mnoha pomýleným českým investorům/propagátorům a předkládal jim podobné racionální argumenty jako vy a také jsem podal trestní oznámení na pana Vavříka - hlavního propagátora tohoto projektu v ČR. Bohužel zatím bez viditelného efektu. Zděsila mě míra vymytosti mozků "investorů" profesionálně vypadajícími materiály a neschopnost či neochota investorů aplikovat kritické myšlení, nebo alespoň vzít v potaz má varování. Jsem tedy rád že nejsem sám na tento boj s větrnými mlýny a lidskou hloupostí.

      Odstrániť
  10. Rychlovlaky su vymyslene, postavene aj prevadzckovane. Po knowhow staci ist do Francuzska, Japonska, Ciny a potom to postavit.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. myslím,že je zbytočné takto polemizovať....v krátkej dobe, to je u mňa horizont cca 2 roky sa uvidí,či je projekt reálny alebo nie.... to,že je najvyšší čas niečo urobiť s dopravou je fakt...to,že je potrebné kamióny vrátiť na železnice a lode...teda lepšie povedané tovar,ktorý vozia je už alarmujúce...dokonca europoslanci idú podporiť spoločnosti,ktoré to urobia....v tejto etape nemusíme klásť prioritu na rýchlovlaky....máme tu dopravu,ktorá je športovo-relaxačná,mestskú dopravu,ktorá sa bude aplikovať v obrovských mestách a už tento rok a čo sa týka nákladnej dopravy, tak tu je obrovský potenciál....to je teraz priorita...Austrália a India budú v tejto oblasti dopravy priekopníci a už čoskoro...

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Skyway je podvod fungující na principu Ponziho schématu a pyramidové hry. Bohužel dobře provedený.
    Shrnutí názorů na tuto společnost:
    https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html
    http://webmarketsupport.com/skyway-group-of-companies/
    http://www.marketingxtreme.net/skyway-capital-review/
    http://www.webtrafficlounge.com/skyway-capital-review-good-opportunity-big-scam/
    http://behindmlm.com/mlm-reviews/skyway-capital-review-russian-transport-funding-22-daily-rois/

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Frantisek bohuzial ludia tomu tak slepo veria ze taketo argumenty su prenich len skreslene informacie od ludi bez ekonomickeho vzdelania atd....osobna skusenost pri poukazani na tieto informacie...hlavne ze sa daka pani P...stretla s panom Y...ktori je povedal ze vsetko je super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ľudia sa všetkého boja a kritizujú. Nič nechcú investovať a chceli by všetko zadarmo. Na burzu by potom tiež nikto neinvestoval a veľmi veľké peniaze o ktoré ľahko môžu prísť. Nikto by sa nestal milionárom. Okrem toho MLM je unikátny obchodný systém a skoro každý tomu hovorí pyramídova hra čo je hlúposť. Naši ľudia sú zaostalí, ale peniaze by chceli. Som v rôznych MLM programoch ako aj v investičných projektoch kde som zbohatol.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je rozdíl mezi investicí a podvodem. Pyramidové hry a Ponziho schémata většinou fungují na principu MLM a reálné produkty se tak prodávají obvykle proto, že by jinak v konkurenci při standartním prodeji neměli šanci uspět - je to novodobý systém podomního prodavačství předražených vysavačů v éře internetu. Často sami účastníci (třeba Skyway) zaměňují MLM a crowdfunding. TO, že na MLM vyděláte, neznamená že to není podvod a vždy to znamená buď (ne)přímé okrádání v případně podvodu, nebo minimálně vyšší cenu pro koncového zákazníka. MLM je podvod sám o sobě. Dejte mi příklad jediného seriózního projektu fungujícího jako MLM.

      Odstrániť
    2. Medzi transparentné projekty patrí EvoBinary.

      Odstrániť
  15. chapem co je pyramida aj ze casto klamu ,ze maju nejaky produkt. Ale odkial prosim viete ze recyclix ho nema????Take fabriky bezne existuju. Ak mate dokaz ,tak prosim sem s nim.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem za komentar. Pane, obdivujem nacasovanie Vasej reakcie- pozrite si oficialnu facebook stranku spolocnosti Recyclix. Fabrika "zhorela". Okrem toho tento druh podnikania nikdy negeneroval taky zisk, aky sa uvadza+vyplata distribucnej siete+zisk pre spolocnost Recyclix.

      Odstrániť